In perioada de iarna folosirea de cauciucuri de iarna este
Home >> Communications >> Cell Phone Accessories >> In perioada de iarna folosirea de cauciucuri de iarna este

In perioada de iarna folosirea de cauciucuri de iarna este

Published by: Lucky1 (1)
Word Count: 472 | Comments: 0 | Article Views: 182 | Share this article on

Obligativitatea dotarii masinilor cu cauciucuri de iarna de catre toti soferii, incepand cu luna noiembrie 2011, va duce la cresterea solicitarilor de anvelope iarna. Aceasta obligatie va solicita mult financiar proprietarii de masini, astfel ca se estimeaza ca solicitarile de caucicucuri de iarna second hand vor creste. In consecinta magazinele de specialitate si-au dezvoltat asigurarea la vanzare a unei game variata de cauciucuri de iarna second hand. In principiu aceste cauciucuri de iarna second hand sunt supuse unui proces de cosmeticizare.

 Spre exemplu in centre de vulcanizare ele sunt verificate astfel incat sa nu aiba fisuri, galme sau obiecte ascutite infipte in ele. Daca sunt descoperite astfel de  defecte la cauciucuri de iarna second hand, se executa lucrarile de reparatii adecvate. Lucrarea principala care se face la aceste cauciucuri de iarna second hand, in centrele de vulcanizare, este cea de vulcanizare. Cand cumparam astfel de caucicuri de iarna second hand, deoarece ele au rulat un anumit numar de kilometri trebuie sa avem in vedere anumite consideratii.

 Astfel ele prezinta un anumit grad de uzura la banda de rulare si aceasta deoarece au rulat deja mai multi kilometri. Operatiunea de verificare a uzurii se face prin masurarea adancimii benzii de rulare. Atunci cand  aceste cauciucuri de iarna second hand au o adancime sub 1,6 milimetri anvelopa nu mai este aplta de a rula pe drumurile publice.

 Este de preferat ca aceasta adancime, a canelurilor benzii de rulare, la cauciucuri de iarna second hand, sa fie apropiata de 4 milimetri,cat este la cauciucuri de iarna noi. Structurii de rezistenta, la cauciucuri de iarna trebuie sa i se acorde o atentie deosebita. Astfel se va controla cu o mai mare atentie partile laterale la cauciucuri de iarna second hand. Daca pe partile laterale la aceste caucicuri de iarna vor exista umflaturi inseamna ca structura de rezistenta a carcasei este afectata.

 Existenta acestor galme poate duce la explozia in timpul circulatiei a cauciucului ceea ce inseama ca va duce la producerea de accidente, periclitind viata pasagerilor din autovehicul. In concluzie nu se recomanda folosirea de cauciucuri de iana second hand, pentru dotarea autovehicului. Este de preferat ca masina sa fie dotata cu cauciucuri de iarna noi. La aceste cauciucuri de iarna noi adincimea benzii de rulare este de 4 milimetri, adancime ce asigura o aderenta sporita la carosabil.

 Elasticitatea la aceste cauciucuri de iarna este mai mare pe perioada de iarna si isi pastreaza caracteristicile asigurind astfel o siguranta in circulatie este buna. In procesul de producere de cauciucuri de iarna, se folosesc tehnologii noi, utilizindu-se si materiale ecologice care asigura o poluare mai mica a atmosferei si asigura o manevrabilitate mai mare si un confort sporit. Folosirea de caucicuri de iarna noi asigura masinii si un grad de eleganta.

Lucky1 - About the Author:

Doar in centrele de vulcanizare se poate asigura o presiune normala in cauciucuri iarna.

 

 

 

Source: https://www.articleswrap.com/article/in-perioada-de-iarna-folosirea-de-cauciucuri-de-iarna-este.html
* Required fields
Type the characters you see in the picture below.*